Dane podstawowe

Uniwersytet Wrocławski

    Profil placówki na Facebooku

    Opinie studentów

    Jacy ludzie studiują na tym kierunku?
    Karolina (Dziennikarstwo - Public Relations): Więcej dziewczyn. Są to w większości ludzie ambitn...
    Jaki jest budynek uczelni?
    Karolina (Dziennikarstwo - Public Relations): Budynek jest położony na ulicy Joliot-Curie. Jest ...

    Grupy

    • Załóż grupę, aby:
      • Kontaktować się ze swoimi znajomymi,
      • Mieć 1GB na pliki i zdjęcia,
      • Przechowywać wspólne materiały w jednym miejscu,
      • Otrzymywać powiadomienia emailowe o nowej aktywności.

    Lista grup:

    Oceny

    Liczba ocen: 5Ocena ogólna: 3,35

    Komentarze

    Komentarz anonimowy 10 października 2011 16:01:50komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 1 0

    Wszystko zależy od kierunku. Studiuję tu dwa kierunki na wydziale filologicznym i na obu zauważam plusy i minusy, ale jestem ogólnie zadowolona. Dobrze się tu czuję, podobają mi się w większości zajęcia. Ale do całego uniwerku jako instytucji jestem dość mocno zrażona. Wszystko zaczyna się wtedy, gdy chce się coś załatwić i trzeba walczyć ze skostniałymi schematami. Uniwerek jest nieprzyjazny dla studenta, nie wspomaga inicjatyw studentów, a wręcz je utrudnia. Ogromna biurokracja i podkreślanie, że student jest malutki, a uniwerek wielki i może robić z biednym studentem, co chce. Nie da się nic załatwić bez sterty podań i tysiąca podpisów. Uniwerek ma ogromny potencjał - długą tradycję i dobrą renomę, ale na dzisiejszym rynku, jeśli chce być konkurencyjny, musi też zacząć bardziej dbać o studentów, a nie traktować ich jak natrętnych petentów ;/

    Magdalena Pawelec5 grudnia 2011 23:53:38komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    Magdalena Pawelec6 grudnia 2011 00:01:56komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    O UWr można mówić wiele i nie znaczy, że można mówić wyłącznie dobrze. Jest to uczelnia z tradycjami. Wybrałam ją ze względu na renomę, którą cieszyła się jeszcze kilka lat temu. Jednak nie jestem pewna czy zdecydowałabym się na taki wybór ponownie... Podobnie, jak w komentarzu wyżej, wszystko zależy od kierunku. Jestem świadoma tego, że filologii polskiej na politechnice nikt nie wykłada, jednak na UWr brakuje organizacji tak charakterystycznej dla uczelni technicznych. Zarówno, jeśli chodzi o system zapisów na zajęcia (od lat ten sam i wciąż zawodzi), jak i rozwój studenta w aspekcie jego przyszłej pracy zawodowej. Wydaje mi się, ze uniwersytet podąża zupełnie w innym kierunku niż dzisiejszy rynek pracy, a co za tym idzie, nie daje studentom pełnej gwarancji znalezienia pracy w zawodzie. Ideały - owszem są. Tylko z praktyką trochę gorzej...

    Marta Branicka6 grudnia 2011 23:27:46komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    Studiowałam na UWr przez 4 lata. Nigdy nie żałowałam, że wybrałam właśnie tę uczelnię. Bardzo miło wspominam zajęcia i swój instytut. Zgadzam się w pełni z powyższymi wypowiedziami. Studia na Uwr byłyby jeszcze przyjemniejsze, gdyby nie było tak wiele biurokracji. Wieczne bieganie z podaniami i wnioskami od Dziekanatu do działu Młodzieżowego, chcąc cokolwiek załatwić...Przez to właśnie, nieraz można odnieść wrażenie , że uczelnia zamiast pomagać studentom, stawia kolejne przeszkody. A przecież chodzi o to, by robić kolejne kroki do przodu.

    Komentarz anonimowy 7 grudnia 2011 00:02:16komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    Uniwersytet Wrocławski - przygoda i ciekawe studia, które uczą nie tylko wiedzy na wybranym kierunku ale także i życia. Masa wspomnień, ludzi, ciekawych doświadczeń, wyjazdy i nieprzespane noce przed egzaminami. Dziś z perspektywy czasu wspominam lata spędzone w murach tego Uniwersytetu pozytywnie i z sentymentem;)

    Komentarz anonimowy 18 grudnia 2011 19:59:26komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    przykro mi bardzo, ale po 4 latach studiów na uwr nie mogę powiedzieć o tej uczelni za dużo dobrego, owszem, w instytucie mamy świetnych wykładowców i ćwiczeniowców, ale jeśli chodzi o jakikolwiek kontakt z tzw "wyższymi szczeblami" to tragedia. dostać się do dziekana - ciężko, dostać się do rektora - niemożliwe. pytanie zatem czy to oni są dla studentów, czy studenci dla nich? ruch zaczyna się tworzyć tylko w okolicach naborów, czyli maj - lipiec, co by więcej pieniążków spłynęło do uniwersyteckiej kasy. załatwić też wszystko niesamowicie trudno, kilometrowe kolejki do dziekanatów, nikt nigdy nie pomyśli jak można by rozwiązać jakoś ten problem - a przecież pojawia się zawsze z końcem i początkiem semestru. a jak już się jakimś cudem dostanie do dziekanatu, to bardzo "miłe" panie zdecydowanie zepsują humor do końca dnia.komuś ze zdolnościami do przedmiotów ścisłych zdecydowanie bardziej polecam politechnikę albo uniwersytet ekonomiczny. to by było na tyle.

    Komentarz anonimowy 20 grudnia 2011 11:20:35komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    jeśli chodzi o renomę uczelni, to w ostatnich latach baaaardzo straciła w moich oczach. przede wszystkim biurokracja i jeszcze raz biurokracja, załatwić na uwr cokolwiek jest tak ciężko, że w większości przypadków się poddaję albo szukam innych rozwiązań, bo inaczej będę czekać po kilka miesięcy na odpowiedź na pismo. poza tym poziom nauczania moim skromnym zdaniem też idzie w dół - pojawia się coraz więcej przedmiotów, które mają za zadanie być tzw "zapchaj-dziurami", na które się traci czas i energię, a które nie wnoszą specjalnie niczego ważnego do edukacji. profesorowie w większości znudzeni, odporni na wszelkie nowości i zmiany w programie, choć oczywiście zdarzają się charyzmatyczne przypadki, jednak są w to w moich oczach niestety jedynie pojedyncze osoby. nie wiem, czy zdecydowałbym się drugi raz na tą uczelnię, tym bardziej, że robi się coraz bardziej anty-studencka, co dziwi, bo przecież uczelnia jest dla studentów, a nie na odwrót, prawda?

    Majka 2 stycznia 2012 12:20:10komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    Jeśli teraz zdajecie maturę i zastanawiacie się, co wybrać, to polecam kierunki ścisłe. Nie ma co się pchać na kierunki filologiczne, uniwersytet wiele ich proponuje, ale nie ma po nich dużo pracy. Sama taki studiuję (dziennikarstwo) i widzę, że moi znajomi mają problem ze znalezieniem odpowiedniej pracy. Za to po informatyce, matematyce, chemi - jest o wiele lepiej. Ogólnie na uniwersytecie wszystko zależy od kierunku. Mnie się podoba, akurat dziennikarstwo to dobra, wyluzowana kadra i bardzo ciekawe zajęcia. Gdyby jeszcze po tym była pewna praca, to by było idealnie ;p

    Komentarz anonimowy 4 lutego 2012 00:08:14komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    Zawsze będę ten uniwersytet mile wspominał, mimo wielu problemów i trudności. To jednak były najlepsze lata mojego życia.

    Kora 16 kwietnia 2012 08:59:39komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    Z tego co widzę przeważają komentarze negatywne. Więc może skupię się na tym, co mi się w Uniwerku podoba, bo takie strony też jednak ma:) Plusem są akademiki, w tanich cenach i regularnie remontowane. Minusem akademików jest z kolei fakt, że nie można zapraszać gości. Jak chcesz kogoś przenocować, to znowu nakręca się machina - podanie do kierowniczki itp... Plusem jest fakt, że mój wydział jest w centrum, w rynku i dodatkowo świeżo po remoncie. Ale taka socjologia, pedagogika czy biologia już się ma o wiele gorzej na obrzeżach Wrocławia. Wykładowców mam w porządku (studiuję romanistykę) i studia mi się podobają. Także jest wiele plusów, ale biurokracja niestety czasami nas dobija ;p Uniwerek to taki moloch i pewnie dlatego ciężko mu się przystosować do nowych czasów ;p

    filolog... 12 lipca 2012 15:40:15komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    idźcie lepiej na prywatne studia. Trzeba płacić, ale przynajmniej tam się dba o studentów i traktuje się ich z szacunkiem. A ten konserwatywny moloch jest jeszcze zakorzeniony w ubiegłym wieku i nie wiem, czy kiedykolwiek ruszy do przodu...

    Dwightsn 5 lutego 2014 09:54:08komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    kamagra london <a href=http://dstvmediasales.com/sitemap.php?farm=cheap-viagra-online-us>cheap viagra online us</a> cialis lawsuit http://dstvmediasales.com/sitemap.php?farm=male-enhancement-cialis - male enhancement cialis priligy cialis together http://dstvmediasales.com/sitemap.php?farm=cialis-online-lilly - cialis online lilly compare or viagra

    Dwightsn 5 lutego 2014 15:00:44komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    off brand viagra <a href=http://dstvmediasales.com/sitemap.php?farm=cialis-online-overnight-shipping>cialis online overnight shipping</a> cialis what it does http://dstvmediasales.com/sitemap.php?farm=viagra-testimony - viagra testimony zithromax z-pak dosing http://dstvmediasales.com/sitemap.php?farm=viagara - viagara cialis uk muscle

    Dwightsn 14 lutego 2014 10:17:55komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    buy priligy dapoxetine <a href=http://www.rwuk.org/?product=priligy-didnt-work>priligy didnt work</a> buy viagra online order http://www.rwuk.org/?product=viagra-online-price-comparison - viagra online price comparison how to use viagra effectively http://www.rwuk.org/?product=propecia-online-drug-shop - propecia online drug shop viagra wiki

    Dwightsn 14 lutego 2014 12:17:51komentarz pozytywny

    odpowiedz zgłoś 0 0

    250 mg viagra <a href=http://www.rwuk.org/?product=generic-levitra-buy-online>generic levitra buy online</a> generic viagra usa http://www.rwuk.org/?product=viagra-online-pharmacy-reviews - viagra online pharmacy reviews cialis vs viagara http://www.rwuk.org/?product=prozac-and-viagra - prozac and viagra generic female viagra uk

    Zostań opiekunem placówki

    • Jesteś przedstawicielem tej placówki? Przejmij jej profil aby:
      • Wykorzystać narzędzia Dydacto do skutecznej promocji w Internecie;
      • Dodać logo i ofertę edukacyjną
      • Informować o wydarzeniach z życia szkoły, udostępniać zdjęcia i pliki,

    Zostań opiekunem placówki

    Zgłosiłeś chęć zostania opiekunem profilu placówki. Prosimy o podanie danych osobowych niezbędnych do ewentualnej weryfikacji. Dzięki temu uzyskasz możliwość pełnej edycji Twojej placówki

    Wydziały

    Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii , Uniwersytet Wrocławski

    ul. Uniwersytecka 22/26, 50-145 Wrocław

    Oceny:4,003,502,503,00

    Wydział Nauk Społecznych, Uniwersytet Wrocławski

    ul. Koszarowa 3, 51-149 Wrocław

    Oceny:5,003,674,334,33

    Wydział Nauk o Ziemi i Kształtowania Środowiska, Uniwersytet Wrocławski

    ul. Kuźnicza 35, 50-138 Wrocław

    Oceny:0,000,000,000,00

    Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych, Uniwersytet Wrocławski

    ul. Szewska 48, 50-139 Wrocław

    Oceny:0,000,000,000,00

    Wydział Nauk Biologicznych, Uniwersytet Wrocławski

    ul. Kuźnicza 35, 50-138 Wrocław

    Oceny:4,003,003,003,00

    Wydział Matematyki i Informatyki, Uniwersytet Wrocławski

    ul. F. Joliot-Curie 15, 50-383 Wrocław

    Oceny:5,006,005,335,67

    Wydział Fizyki i Astronomii, Uniwersytet Wrocławski

    pl. M. Borna 9, 50-204 Wrocław

    Oceny:0,000,000,000,00

    Wydział Filologiczny, Uniwersytet Wrocławski

    pl. bp. Nankiera 15, 50-140 Wrocław

    Oceny:5,003,504,505,00

    Wydział Chemii , Uniwersytet Wrocławski

    ul. F. Joliot Curie 14, 50-383 Wrocław

    Oceny:3,002,005,006,00

    Wydział Biotechnologii, Uniwersytet Wrocławski

    ul. Tamka 2, 50-138 Wrocław

    Oceny:0,000,000,000,00

      Zmień rozmiar tekstu:A-AA+
      Drukuj

      Opinie studentów

      Jakie są zajęcia?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Większość zajęć jest typowa dla ekonomii, reszta kładzie nacisk na przedmioty prawnicze (ze względu na Wydział Prawa). Prowadzący są różni – część to fachowcy potrafiący kompetentnie przedstawić zagadnienie, inni nie bardzo... Ale te przedmioty, które są fundamentalne dla kierunku, są generalnie na dobrym poziomie.

      Jacy są wykładowcy?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Zależy – można trafić na prowadzących z powołania, którzy faktycznie chcą studentów czegoś nauczyć, ale zdarzają się i tacy, którzy sami o danym przedmiocie zdają się mieć niewielkie pojęcie.

      Jak wygląda nauka?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Zazwyczaj nad książkami siedzi się tylko przed kolokwiami na koniec semestru. Na kilku zaledwie przedmiotach trzeba przygotowywać zadania domowe lub systematycznie uczyć się materiału.

      Jaka atmosfera panuje na uczelni?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Atmosfera jest bardzo przyjazna, ludzie otwarci i można spotkać naprawdę wiele fantastycznych osób.

      Jacy ludzie studiują na tym kierunku?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Obecnie jest mniej więcej po równo dziewczyn i chłopaków.

      Jaki jest budynek uczelni?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Wydział położony jest w świetnym miejscu – przy rynku, w ładnej i przyjemnej okolicy. Dojazd jest bezproblemowy. Budynki są różne. W starszych budynkach warunki nie są powalające, ale też nie ma na co szczególnie narzekać. Nowsze natomiast prezentują się bardzo korzystnie i przyjemnie jest mieć w nich zajęcia.

      Jak wygląda załatwianie formalności?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Panie w dziekanacie są dość miłe, natomiast wszelkie podania do pani dziekan należy odpowiednio motywować, bo może być ciężko z uzyskaniem podstawowych pozwoleń.

      Co można robić w trakcie studiów (praktyki, staże, koła naukowe)?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Jeśli ktoś jest zainteresowany udziałem w kołach i organizacjach, to może znaleźć coś dla siebie. Ekonomia nie jest szczególnie wymagająca i nie ma bardzo dużo zajęć, więc łatwo jest ją połączyć z innym kierunkiem.

      Jak oceniasz swoje szanse na znalezienie pracy po studiach?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Jeśli ktoś poważnie myśli o pracy związanej z ekonomią, to warto dodatkowo na studiach magisterskich rozejrzeć się za praktykami, kursami itp., ponieważ sama teoria wykładana na uczelni nie wystarczy, aby absolwent poradził sobie w prawdziwej pracy. Ewentualnie po studiach licencjackich można próbować przenieść się na uczelnie typowo ekonomiczne.

      Czy polecasz ten kierunek innym?

      Monika (Ekonomia - rok 3.): Kierunek daje studentom możliwość ogólnego rozeznania się i odpowiedzi na pytanie, co tak naprawdę ich interesuje z szerokiego zakresu zagadnień ekonomicznych. Jest to przyjemny start, jednak same studia nie dają gwarancji na znalezienie satysfakcjonującej pracy w przyszłości. Jest to natomiast bardzo dobre rozwiązanie dla osób, które chciałyby ekonomię połączyć z innymi kierunkami.

      Dydacto.com 2012 © Wszelkie prawa zastrzeżone

      Wszystkich szkół : 51340, szkół wyższych : 259, szkół tańca : 724, liceów : 5608, gimnazjów : 7444

      Strona główna Dydacto Dydacto Spółka Akcyjna

      Krótki opis serwisu

      Idea Dydacto to stworzenie przyjaznego i otwartego miejsca w Internecie, w którym bez ograniczeń spotykają się wszystkie osoby zaangażowane w proces edukacji i tym samym wpływają na rozwój nowoczesnego i opartego na dialogu systemu kszałcenia.

      Dydacto nie jest więc zwykłym portalem dla nauczycieli szkolnych i akademickich, ale także rozbudowaną bazą placówek edukacyjnych każdego typu i rodzaju - użytkownicy mogą tutaj znaleźć szkoły podstawowe, gimnazjalne, średnie, a także uczelnie wyższe, szkoły językowe, szkoły tańca czy szkoły nauki jazdy. Przedstawiciele każdej instytucji edukacyjnej mogą w dowolnej chwili przejąć administrację nad profilem swojej szkoły i wykorzystać go jako wizytówkę placówki w Internecie.

      A ponadto i przede wszystkim Dydacto to nie tylko pomoc dla nauczyciela, ale także strona przeznaczona dla uczniów i ich rodziców, która ułatwia kontakt z pedagogami i wzajemną komunikację.

      Dydacto to gwarancja lepszej jakości nauki i kompleksowości rozwiązań. Zobacz sam, jak możemy Ci pomóc.

      Możliwości Dydacto

      Zadaniem serwisu jest uzupełnienie powstałej na rynku luki i stworzenie funkcjonalnej platformy komunikacji dla wszystkich uczestników edukacji. Każdy użytkownik otrzymuje od serwisu zestaw narzędzi pomocnych w nauce i pracy. możliwość dodawania ogłoszeń i materiałów dydaktycznych, zakładania wirtualnych grup i klas, wpływania na ranking szkół, pomoc w odrabianiu lekcji poprzez wykorzystanie testów online to tylko niektóre z nich.

      Rejestracja nowego użytkownika

      Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z Ustawą z dn. 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 02.101.926) przez Dydacto Spółka Akcyjna na potrzeby korzystania z portalu i w celach marketingowych.
      Wyrażam zgodę na przesyłanie na podany wyżej adres e-mailowy zgodnie z Ustawą z dn. 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 02.144.1204) poczty elektronicznej z ofertami reklamowymi i związanej z działaniem serwisu"

      Akceptuje regulamin oraz politykę prywatności serwisu Dydacto.

      Logowanie

      Zarejestruj się

      Zapomniałem hasła

      Odzyskaj swoje hasło

      wróć

      Dodaj nowy komentarz

      Zaproś do korzystania z Dydacto

      Oceń placówkę

      Uniwersytet Wrocławski - zarządzanie profilem

      • uzupełnić dane placówki,
      • dodać/zmienić logo,
      • skonfigurować ustawienia profilu,
      • włączyć/wyłączyć dostępne aplilkacje.

      - panel SMS

      - Napisz wiadomość

      Napisz do nas:

      Poniższy formularz umożliwia szybki kontakt z moderatorami serwisu. Jeśli zauważyłeś błąd na stronie,treść niezgodną z regulaminem lub chcesz się z nami podzielić ciekawym pomysłem - napisz !!!